toeth.dk » Expat – India

Min outsourcing blog på computerworld.dk

Min outsourcing blog på computerworld.dk

Kære læser, Tillad mig at præsentere min blog på computerworld.dk Jeg blogger om offshoring, virtuelle teams, udstationering, kulturelle forskelle og meget andet og jeg håber du vil følge med i mine skriblerier – og måske endda kommentere dem? ;o] TT … Læs mere ... »

Kategori: CMMI & Software Engineering, Expat - India, Kulturforskelle, Ledelse & Samarbejde, Offshoring / Outsourcing, PhD

Tilbageblik til Indien: Anerkendelse

I min filoprydning faldt jeg lige over en artikel jeg skrev til vores interne nyhedsbrev lige efter at være ankommet til Indien. Den handler om én af de første kulturforskelle jeg stødte på efter at være ankommet til Bangalore. Jeg tænker at den muligvis har bredere appel, end blot til Danske Bank ansatte, så den kommer lige på bloggen. Artiklen er på engelsk. …. FROM INDIA WITH LOVE By Thomas Tøth, May 15th 2009 On one of my very first days here at the DCI in Bangalore I was invited to a somewhat peculiar arrangement: Over the month of February a Quality Assurance Campaign ran and the people responsible for the smooth execution were all invited to this arrangement where they were called to the podium one by one and received a handshake from management … Læs mere ... »

Kategori: Expat - India, Kulturforskelle, Ledelse & Samarbejde

Tre dage med Lau & Nete i Bangalore og omegn

Tre dage med Lau & Nete i Bangalore og omegn

Service for de utålmodige, der ikke gider læse alt for meget tekst: Billeder fra dagene kan ses ved at klikke her — Dag 1Tidligt om morgenen d. 18. september ankom Lau og Nete til Bangalore for at besøge mig og rejse lidt rundt i Sydindien. Når man ankommer klokken 6 om morgenen indisk tid er det tid til at sove! Så mens jeg fik en kort arbejdsdag overstået fik Lau og Nete hvilet ud og var ud … Læs mere ... »

Kategori: Expat - India

Indiske Trafikregler

Min far og Anne Marie har lige været hernede på besøg i 14 dage og for lidt siden modtog jeg en email fra Anne Marie med “de indiske trafikregler – sådan som en 14-dages turist har opfattet dem”. Jeg tillader at give bidraget videre til læserne af denne blog, idet 6 måneder i Indien bestemt ikke gør at jeg kan bidrage med et mere retvisende billede af indiske trafikregler og betydningen af diverse skilte. Enjoy Follow Traffic Rules Du skal holde for rødt – i hvert fald hvis der står en trafikbetjent og overvåger krydset. Køer må under ingen omstændigheder påkøres. … og så er der vist ikke flere. Do Not Overtake from Left Side Når man overhaler, er det den trafikant, der har snuden længst fremme, der har forkørselsret – uanset om du overhaler … Læs mere ... »

Kategori: Expat - India, FunStuff

Indien fra A til Å: C – Cocktails

Lad det være sagt med det samme: Indere er gode til mange ting, men at lave cocktails er bare ikke en af dem. De der kender mig ved, at jeg overvejende er vin- og øl-mand, men i et land, hvor der er RIGTIG langt mellem de gode vine – faktisk har jeg kun fundet én eneste rigtig god lokal rødvin, hvor priserne på vin der ikke er indisk er helt hen i vejret, hvor øludvalget som oftest består af KingFisher og Carlsberg, så forsøger man en gang i mellem at bestille en cocktail. Og det kan de som sagt heller ikke rigtigt finde ud af. F.eks. er det praktisk taget umuligt at få dem til at forstå hvordan en hæderlig Mojito skal laves. Dog er det efterhånden lykkedes at støve nogle enkelte … Læs mere ... »

Kategori: Expat - India, Indien fra A til Å

To Goa or Not to Goa? – that’s the question!

To Goa or Not to Goa? – that’s the question!

Jeg ved godt at det er uden for sæsonen; jeg vidste godt at det ville komme til at regne lidt; jeg ved godt at en hel del danskere fnyser af det og kalder det Indiens Ibiza og jeg ved godt at Hr. Hald ikke havde andet end ”umpff tschhh umpfff tschh umpfff tschhh…. Det kan være det er en mørkeblå Ford Escort du skal ha’ ;)” til overs for den tur… men selv Rasmus kan … Læs mere ... »

Kategori: Expat - India

Indien fra A til Å: B – Bosiddende i Bangalore

Indien fra A til Å: B – Bosiddende i Bangalore

Efter at have været i Bangalore i fem måneder og med kun en lille måned tilbage kunne man jo godt mene, at det var på tide at jeg skrev lidt om min ”hjemby” her på bloggen. Here goes: Bangalore har ca. 7 millioner indbygger og er så vidt jeg er orienteret fordoblet i størrelse over de sidste 10-15 år. Jeg har også ladet mig fortælle at der er 407 lyskryds (og tænker: Gad vide hvor mange … Læs mere ... »

Kategori: Expat - India, Indien fra A til Å

Singapore: There’s no place like 127.0.0.1

Singapore: There’s no place like 127.0.0.1

Se flere billeder i mit fotoalbum. ————————————————— Vidunderligt! For anden weekend I træk synes jeg at transporttiden har været for kort. Fredag aften omkring midnat boardede jeg et fly i Bangalore, for at tage til Singapore og besøge min gamle veninde Thea og hendes mand Carsten. Med tre sæder til at sove på, øl og peanuts og Queens Live at Wembley i ørerne, så er det faktisk svært at klage over Air India og jeg kom frem efter … Læs mere ... »

Kategori: Expat - India

Rajasthan – i lære som Kamel-jockey

Rajasthan – i lære som Kamel-jockey

Man skulle ikke tro det, men en togtur i et indisk sovetog kan faktisk godt være for kort. Når man har været oppe kl. 4.30 om morgenen for at flyve til den anden ende af landet, nærmere betegnet Jodhpur, leget sightseeing i ørkenvarmen og fået et par Kingfisher sover man fantastisk i sådan et rullende skur – og kl. 6.00 har man bare ikke lyst til at vågne og skulle tage stilling til Indien påny, … Læs mere ... »

Kategori: Expat - India

Religiøs ligestilling

Når man bor i Cox Town i Bangalore, Indien, så er der en række ting man bare må finde sig i. Én af disse ting er at man er omringet af moskeer, hvor der fra Minareterne fem gange i døgnet bliver skreget bønner ud over byen. Et interessant faktum er, at Indien er det eneste ikke-muslimske land i verden, hvor muezzinerne har ret til at udføre denne støjforurening offentligt. Og dette faktum fik mig til at tænke: Burde vi, danskere, ikke også indføre religiøs ligestilling. Det kan da ikke passe, at vi insisterer på at bevare denne type forskelsbehandling  i et demokrati som Danmark? Lad mig derfor stille et politisk forslag: Forbyd kirkeklokker i Danmark! Så kan det også være at man kan få mulighed for at sove til et fornuftigt tidspunkt … Læs mere ... »

Kategori: Diverse, Expat - India