Banner
I Jacuzzi på Maharajaen af Mysores sommerpalads
This is my site Written by ;o] TT on 01/06/2009 – 8:02 pm

1. Juni 2009

Efter en afslappende weekend i B’lore ( – for én gangs skyld – ) må det vidst være på tide at skrive lidt om forrige weekends udskejelser.

Big Chief Linda var turleder og havde arrangeret en kombineret golf- og sightseeing tur til Ooty, der er en gammel engelsk hill-station et par hundred kilometer sydvest for Bangalore.

Første stop på vejen var Bandipur National Park, hvor vi ankom sent om aftenen og næste morgen kl. alt for tidligt skulle på Safari. Eftersigende er der alle mulige eksotiske dyr i Bandipur (tigre, leoparder etc.), men dem så vi ikke så meget af. En enkelt Gaur eller to, et par elefanter på lang afstand, en Mongoose (gad vide hvad den egentlig hedder på dansk – et sært lille dyr, der minder om en mærkelig mellemting mellem en bæver og en rotte – fra den afstand hvor jeg så den i hvert fald), en satans masse dådyr og påfugle.

Dådyr i Bandipur

Og nå ja, så var der jo turens højdepunkt: Da safariguiden havde indset at vi nok ikke ville opleve hverken tigre eller leoparder gjorde han hvad han kunne for at gøre ALT til en attraktion. Således præsterede han at stoppe bilen og hviske til Martin og undertegnende der sad i bilen: “Sssh, Duck”. Den skuffede lyd Martin udstødte kan ikke beskrives med ord – fantastisk… 🙂
Til trods for de manglende eksotiske dyr var turen bestemt værd at stå op til. Vildt flot natur!

Bandipur

Efter safarien gik turen videre til Ooty, der ligger i 2500 meters højde, hvor de sidste 10 km byder på 36 hårnålesving og 1000 meters stigning (service for de mindre matematisk stærke: dvs. 10% stigning i gennemsnit) – pænt vildt. Det kan godt måle sig med Alperne 🙂

I Ooty endte vi med at blive indlogeret på Maharajaen af Mysores sommerpalads, der nu er lavet om til hotel – og på dette udemærkede gæstgiveri endte yours truly med at bruge en pæn del af tiden i Jacuzzien – lækkert 🙂

Af en eller anden grund er det ikke lykkedes mig at tage billeder af sommerpaladset, men Susanne og Michael har lagt nogle ret fine billeder på deres Picasa side, så opfordringen skal lyde: Klik Her

Jeg spillede kun en enkelt gang golf i Ooty – i øvrigt på en fantastisk smuk bane! Resten af tiden brugte jeg på sightseeing:

Mellem Ooty og Coonoor (som er en anden gammel engelsk hill station) går der et lille tog, der byder på en fantastisk udsigt.

Toytrain - Ooty to Coonoor

Ud over denne lille tur i Dan, Lise, Kathrine og Lineas altid fremragende selskab nåede jeg også både at gå et par gode ture i Ooty by, der er en sød lille provinsby med omkring 100.000 indbyggere (!?)

Downtown Ooty

Og så rendte jeg i øvrigt også ind i noget så aparte som en blomsterfestival, som åbenbart er noget af et trækplaster i Indien. Deres botaniske have var fuld af mennesker, der af en eller anden sær grund alle sammen føler sig nødsaget til at gå og nusse hækken mens de kigger på blomster (spørg mig ikke hvorfor!?)

Blomsterfestival i Ooty

Blomsterfestival i Ootys Botaniske Have

Turen endte naturligvis med at jeg blev pænt syg (og så er hverken Maharajaens sommerpalads eller syv timers køretur hjem til Bangalore en særligt sjov oplevelse). Hvorvidt det skyldes maden eller malariapillerne står hen i det uvisse, men hul i det: Jeg er tilbage i topform og nyder igen Indien i fulde drag 🙂

;o] TT

Posted in:  

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.