Banner
Hyderabad: Indiens næstvarmeste by i årets varmeste måned
This is my site Written by ;o] TT on 19/05/2009 – 9:10 pm

20. Maj 2009

Fredag
Når fire tørstige danskere kommer til Hyderabad og finder ud af at al salg af alkohol er blevet forbudt i weekenden på grund af offentliggørelsen af valgresultatet i Indien, så er et lille lovbrud på sin plads.

Heldigvis havde vi Jacob med, der på ingen måde mangler ihærdighed når det gælder om at skaffe øl. Først afslog hotellets personale (men endte dog med at skaffe 3 (tre!!?) øl – næppe nok til en hel weekend…. Så begav vi os ud på de mere øde gader, hvor det efter noget tid lykkedes at få kontakt til nogle der kunne skaffe øl – og således tog Jacob afsted med en lokal og kom stolt tilbage en time senere med favnen fuld – og lidt til.

Lørdag
Lørdag morgen var vi således helt og aldeles klar til at gå på sightseeing i Hyderabad, der viste sig at være en by med væsentligt mindre trafik, væsentlig bedre infrastruktur og væsentligt mindre affald på gaderne – men dog med en del flere der sov rundt omkring på gader og stræder end vi er vant til at se i Bangalore.

Charminar

Første dag gik som sagt med sightseeing i den indre del af byen, hvor Charminar troner op over resten af byen.Et ret imponerende bygningsværk omgivet af frugtboder og en masse burka-klædte kvinder. Andhra Pradesh (staten som Hyderabad ligger i) er ret muslimsk, hvilket generelt ses tydeligt i gadebilledet.

Frugtmarked

Efter turen rundt i byen og igennem byens bazar, som dog var ret lukket rendte vi ind i både Mecca Masjid, der er en af verdens største moskeer og i Chowmahalla Paladset, der er et ganske imponerende anlæg med flotte haver og fine palæer.

Chowmahalla

Efter en lille incident med en politimand, der ikke var helt tilfreds med at se fire hvide mænd og to chauffører i en auto-rickshaw (men 6 mand på en scooter er åbenbart i orden!?), hvor vores chauffør behændigt først næsten kørte ind i politimanden og derefter kørte fra ham, måtte de fire danskere kaste håndklædet i ringen og overgive sig til de 43 grader for at søge skygge og kolde øl hjemme på hotellet.

Søndag
Til trods for at vi havde valgt at tage til Indiens næstvarmeste sted på årets varmeste måned var der naturligvis intet der forhindrede fire gæve (og ok, måske også lidt idiotiske) danskere i at tage ud til Golconda fortet midt i middagsheden.

Golconda

Trods varmen en helt fantastisk tur, men en vandretur op på en 120 meters granitbakke (ifølge Lonely Planet) kun afbrudt af en masse indere der ville hilse på hvide mænd og have taget billeder af eller sammen med selvsamme kan bestemt anbefalet til en anden måned og et andet tidspunkt på dagen.

En flok fotogene indere

Efter nedstigningen tog vi ud til Qutb Shahi kongernes gravsteder – billedet ses nedenfor. En af mange ganske identiske tombs.

Tomb of Qubt Shahi King

En af vidunderlighederne ved indere er i øvrigt, at de ikke har den samme andægtighed overfor kulturskatte som os europæere, hvilket gør at det er helt ok både at lave picnic, spille cricket og lege rundt om disse bygningsværker.

Vores fine weekendtur blev afsluttet med endnu et fremragende måltid, denne gang på vores hotel – The Residence. Det kan i øvrigt anbefales hvis du nogensinde skal til Hyderabad. Meget fint og ret billigt – og så laver de den bedste iskaffe jeg til dato har fået.

Flere billeder kommer i fotoalbummet snarest, men nu er det sovetid, jeg skal være klar til at tage på forlænget weekend til Ooty og Coonoor i morgen 🙂

;o] TT

Posted in:  

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.