Banner
Indien fra A til Å: A – Arbejde
This is my site Written by ;o] TT on 01/08/2009 – 1:06 pm

Jeg har besluttet mig for at lave én af de der populære (det var de i hvert fald for ti år siden) whatever A-Å – og dette er så første kapitel.

Egentlig skulle ‘A’ handle om mit arbejde, men jeg havde en spøjs oplevelse i formiddages, som jeg hellere vil berette om. Så må vi se om det på et eller andet tidspunkt vil lykkes at skrive lidt om hvad det egentlig er jeg tuller rundt og laver hernede.

Som de fleste nok er bekendt med så har vi (altså Danske Bank) et sourcing setup hernede. Vi har entreret med et firma der hedder ITC Infotech, der udover os naturligvis har mange andre kunder. Det fungerer i al sin enkelthed sådan, at vi bestiller ressourcer og ITC skaffer dem enten udefra eller fra deres egen pool. Og det betyder jo naturligvis også at ITC en gang imellem må rekruttere nye mennesker – en gang imellem var så blandt andet i dag.

I går var jeg ude til et par drinks med nogle kollegaer  og de fortalte mig om setuppet, så her til formiddag blev jeg simpelthen nødt til at se det med mine egne øjne. Da jeg ankom kl. 12, to timer efter det var startet, var der omkring totusind (yes, 2000!!!) mennesker på ITC’s campus. Heraf var der 1000 mennesker – alle nyuddannede – samlet  i kantineområdet.

I grupper af 250 bliver disse unge håbefulde (ja, unge – indere behøver jo ikke være i slutningen af 20’erne eller starten af 30’erne før de har fået smølet sig en akademisk grad) placeret ved firmandsborde og sat til individuelt at gennemføre en såkaldt aptitude test, dvs. besvare logiske, matematiske, sproglige og almene spørgsmål. 30 spørgsmål på 30 minutter. Alt sammen naturligvis i vanligt indisk støjniveau, der ville gøre det fuldkomment umuligt for en hvilken som helst nordeuropæer bare at stave sit fornavn.

Nu er det jo ikke sådan, at hver enkelt har lavet en ansøgning og er blevet indkaldt til denne test. Nej, meget modsat hvad vi er vant til, så dukker man såmænd bare op. Det eneste krav er at man har et fornuftigt gennemsnit fra college. Ingen undtagelser her. Mangler man bare ét point, så er det bare ærgerligt.

Når testen er overstået, så bliver de rettet og sammenholdt med karaktergennemsnittet og de få udvalgte får så i løbet af aftenen en email, hvori de bliver bedt om at møde op til en samtale i morgen. Omkring 10% vil formodentligt få en sådan mail. Såfremt den samtale går godt, så er der en ny samtale næste lørdag – og går det også godt, så er de ansat. Dvs. Ansat i ITC, herefter skal de naturligvis til samtaler hos kunderne (f.eks. os).

Hvor mange der så bliver ansat er uvist, men jeg hørte et rygte om at der kun var 10 stillinger, der helt sikkert skulle besættes blandt de 1000 nyyddannede, der var dukket op ….hårde odds …

;o] TT

One Response »

  1. Og så klager vi at der kommer over 100 ansøgninger til et almindeligt kontorjob.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.