Banner
Singapore: There’s no place like 127.0.0.1
This is my site Written by ;o] TT on 31/08/2009 – 8:38 pm

Se flere billeder i mit fotoalbum.

—————————————————

Vidunderligt! For anden weekend I træk synes jeg at transporttiden har været for kort. Fredag aften omkring midnat boardede jeg et fly i Bangalore, for at tage til Singapore og besøge min gamle veninde Thea og hendes mand Carsten.

Med tre sæder til at sove på, øl og peanuts og Queens Live at Wembley i ørerne, så er det faktisk svært at klage over Air India og jeg kom frem efter 4½ time kl. 7 om morgenen Singapore-tid, klar til at indtage byen.

Efter en god morgenmad, viste Thea byen frem for mig. Og det indtryk jeg havde fået under taxa-turen fra lufthavnen til Thea og Carstens lejlighed blev bestemt bekræftet: Singapore er en fantastisk ren, ryddelig, velordnet og behagelig by, hvor folk ikke går og smider affald alle vegne, hvor man kun dytter hvis der rent faktisk er grund til det; og hvor man står og venter pænt i kø for at få en taxa. Singapore er ganske simpelt præcis modsat Indien, og minder mest af alt om en Nordeuropæisk by tilsat en betragtelig mængde skyskrabere, en hel del kinesere og et fandens meget bedre klima.

Vi gik ned af Orchard Street, som er shopping-hovedgaden i Singapore, og jeg fik syn for sagen om at Singaporeanernes ynglings-hobby er shopping, som Thea fortalte. Det ene mall efter det andet, alle med de billige (læs: betalelige) butikker i underetagerne, mens Versace, Gucci, Caultier og andre gode herrer huserer på de øverste etager.

Efter et par timers hvil om eftermiddagen (yes, det er nødvendigt når man har fløjet 4 timer om natten, fået under tre timers søvn og flyttet sig 2½ time frem i tiden) tog vi om aftenen ud og spiste middag sammen med Carstens kollega, Michael, på en glimrende japansk restaurant og det lykkedes vidst også at få et par enkelte drinks… i hvert fald mindes jeg at klokken var omkring pænt inden jeg kom i seng (fantastisk hvad en times søvn midt på dagen kan gøre for én!).

Om søndagen vågnede vi op til noget der skulle vise sig mere eller mindre at være heldagsregn. Eftersigende en sjældenhed i Singapore og det lagde da også en lille dæmper på eventyrlysten (hmm – ok, måske havde de der drinks aftenen før også lidt med den sag at gøre…). Men efter den nødvendige cheeseburger og en cola til at kick-starte dagen med lykkedes da at komme op i Singapores version af London Eye, ved navn Singapore Flyer og herfra få et blik for og et overblik over byens havn, skyskrabere, golfbaner, Formel1 startområde og meget mere. Set oppefra er Singapore rigtigt imponerende! Andet er der ikke at sige – så simpelt er det!

Chinatown i Singapore

Efter turen i Singapore Flyer, tog vi en spadseretur i Chinatown. Ikke helt som jeg havde forventet og bestemt ikke som andre Chinatowns jeg har set. Som sagt er Singapore vanvittig pæn og ryddelig og det gælder bestemt også for Chinatown, hvor fiskemarkederne ligger gemt af vejen i kældre og de udendørs boder står i velordnede og velafgrænsede rækker.

Vi sluttede søndagen med en pizza, real Italian style, på Bella Pizza i downtown, og herefter dessert hjemme hos Carsten og Thea på sekstende etage, med en udsigt der ifølge Carsten er ”fuldkomment ligesom i starten af Bladerunner” (og jeg måtte selvfølgelig til Carstens store skuffelse erkende, at jeg ikke lige kunne huske startscenen).

Og så var den weekend faktisk gået: I skrivende stund sidder jeg i morgenflyet på vej ”hjem” til Bangalore, hvor jeg lader kl. 9.30 og tager direkte på arbejde og det bringer mig tilbage til overskriften, som du måske har undret dig lidt over.

Først må jeg lige give lidt serviceinformation til de mindre computerkyndige læsere: 127.0.0.1 er ganske simpelt lig med home. Hvis man f.eks. har en web-server kørende på sin maskine, så kan denne tilgås ved at taste 127.0.0.1 i en browser.

Overskriften er et citat fra Carstens T-shirt, som jeg synes var vidunderligt cool på den helt og aldeles nørdede måde. Men det jeg egentlig ville sige var, at det der nok slog mig mest omkring Singapore er, at det er en by, hvor man (eller i hvert fald jeg) som nordeuropæer automatisk føler sig meget hjemme. Sammenlignet med Indien kan man måske kalde gadelivet for både kedeligt og forudsigeligt, men nogle gange er ”kedeligt” og ”forudsigeligt” altså rigtig rart, især kombineret med convenience.

Jeg holder meget af Indien, der bestemt har sine charmer og sine fordele, men et break til Singapore, var nu rigtigt rart (og tak til Thea og Carsten for husly og dejligt selskab i øvrigt 🙂

Så nu mangler vi bare at Danske Bank finder en god grund til at åbne et kontor i Singapore og sende mig derud på min næste udstationering – jeg er klar 🙂

;o] TT

Posted in:  

2 Responses »

 1. Hej Thomas,

  Rigtig fedt at læse din blog fra Indien og specielt din sammenligning med Singapore.

  Min hustru og jeg har nu boet i Kochi, Kerala i over to år og har i den tid brugt Carsten og Thea’s hjem i Singapore som det nemme tilflugtssted når Indien bare blev alt for meget Indien.

  Tænk at Singapore har været selvstændigt i kortere tid end Indien og alligevel er der lysår foran dem.

  Når jeg siger det til Inderne på kontoret så brøler de alle at de jo er over en milliard mennesker – men det er sq ikke nogen undskyldning.

  Kan nikke genkenende til alle tingene med de dyttende biler, den absolut manglende køkultur, skraldet i gaderne og den generelt totale mangel på samfundssind som totalt gennemsyrer Indien.

  Er ikke et øjeblik i tvivl om at Inderne nok skal komme efter det – men jeg er på mange måder bange for at tektoniske plader bevæger sig hurtigere end de gør.

  På den anden side, får de først styr på deres “s…” så er løbet sq kørt for den vestlige verden.

  Og ja, det er meget svært ikke at føle sig tilpas i Singapore.

  Har selv boet to år i Geneve inden Indien, og jeg ser lidt Singapore som en varm udgave af Geneve uden alle bjergene og så med lidt flere mennesker.

  Hvor længe skal du blive i Bangalore ? Vi regner med at skulle herfra indenfor de næste 6 måneder – hvorhen ved vi ikke, men Geneve er et godt bud.

 2. Hej Mikkel,
  Thea og Carsten har fortalt lidt om Jeres kvaler med Indien og jeg kan godt forestille mig Jeres situation. Jeg er jo så heldigvis selv så heldig at bo i en by, der er noget større og har et noget mere vestligt fokus, end jeg forstår Kochin har. Så nogle gange når køkultur, affald og larm bliver for meget, så har jeg i det mindste en mulighed for at fortrække til ren luksus. Og det benytter jeg mig af 🙂

  Men jeg vil så også lige sige, at der faktisk er rigtigt mange ting ved Indien som jeg holder rigtigt meget af 🙂 Og tricket er så at huske på det, når affald, larm etc. bliver alt for meget :=)

  Og jeg er helt enig i din betragtning om at når Indien på et tidspunkt kommer rigtigt godt op i gear, så får den vestlige verden svært ved at følge med – men jeg tror også at der er rigtigt rigtigt lang tid til det sker ….

  Jeg skal sådan set kun være i Bangalore i fem uger endnu, så er det hjem til Danmark. Det bliver naturligvis dejligt på en måde, men på mange måder er jeg egentlig ret trist over at skulle væk. Jeg har bestemt ikke fået nok af Indien endnu.

  Jeg kommer i øvrigt til Kochin om et par uger. I slutningen af September, mere bestemt fra fredag d. 25 til mandag d. 28. Planen er indtil videre at kigge lidt på Kochin og så måske tage til Vypeen, men det kan nå at ændre sig en million gange endnu. Hvis du har nogle gode tips til Kochin + omegn må du meget gerne sige til. Og hvis du har en bar du bare har brug for at vise frem, så er jeg altid frisk på et glas øl eller to 🙂
  Lad høre fra dig 🙂
  ;o] TT

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.