Banner
Har du hørt VERTIGO? – ellers er det på tide!
This is my site Written by ;o] TT on 05/05/2010 – 10:37 pm

I søndags var min gamle ven Lasse forbi til  kaffe og babyinspektion og fik på vejen ud lige listet sin nye CD med Berlinerbandet (byen, ikke wienerbrødet!) VERTIGO ned i min hånd. Mandag morgen spinnede CD’en i Ford-vognens lydanlæg på vej til arbejde.

Jeg vil ikke gøre et stort nummer ud af en ‘anmeldelse’, men må konstatere, at anlægget blev skruet mere og mere op på turen mod Sorgenfri – og CD’en var også at finde i anlægget på vejen hjem – og dagen efter!

‘About Philosophy‘ er albummets titel. Og egentlig en misvisende én af slagsen. Det første jeg tænkte da jeg læste titlen var: dunkel, kompliceret, elitært og svært tilgængeligt (og det kommer fra én med en kandidatuddannelse i netop filosofi!). Debutpladen er intet af ovenstående. Tværtimod er den både tilgængelig og instantly charmerende – men sikkert med noget dybde, der viser sig efter flere gennemlytninger. Så langt er jeg dog ikke nået endnu.

Vertigo

Det er en meget varieret CD, som efter min mening har to højdepunkter. Det første nummer ‘Tonight’ er i den poppede ende og har præcis hvad et popnummer skal have: Et omkvæd som man ikke kan lade være med at synge højt med på, når man hører sangen for anden gang. Fedt og meget velspillet.

I den tungere ende er ‘Traurig’, som jeg i øvrigt bliver alt andet end ked af at høre. Virkeligt fedt nummer. Tungt, velkomponeret, mystisk, fyldt af spændende harmonier og akkordvalg – og ganske velspillet. Hvis der skal dryppes en smule malurt i bægeret, så synes jeg måske at Lasses vokal er en smule for pæn og behagelig til dette nummer – jeg kunne godt savne nogle “cojones-a-la-Chris-Cornell”, men fuck det … det er et virkeligt fedt nummer og en virkelig fed plade.

Det bedste af det hele er, at du kan høre smagsprøver fra albummet – heriblandt ‘Tonight’ og ‘Traurig’ på Vertigos MySpace side! Gør dig selv en tjeneste og brug ti minutter af dit liv på at lytte til Vertigo – jeg vil dog tro det bliver til mere 🙂

… og hey, hvis du kan li’ Vertigos musik, så del tippet med dine venner ved at klikke på facebook-linket herunder 🙂

;o] TT

Posted in:  

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.