Banner
Et nyt kapitel: PhD
This is my site Written by ;o] TT on 02/11/2011 – 12:53 am

Efter fire dejlige år i Danske Bank er jeg i dag startet på Copenhagen Business School (CBS) for at skrive en PhD på Institut for Interkulturel Ledelse og Kommunikation.

Jeg er blevet inviteret til at være en del af et større forskningsprojekt, der hedder Next Generation Global Software Development (NexGSD), som er et samarbejde mellem CBS, ITU og Indian Institute of Management – Bangalore, samt tre virksomhedspartnere.

Jeg vil ikke fortælle så meget om mit eget projekt nu, men blot sige, at det kommer til at handle om hvordan man skaber effektivt teamwork, samt team spirit, i teams der er fordelt på forskellige lokationer; samt hvordan faktorer såsom tillid, organiseringsformer, udviklingsprocesser, kontrolmekanismer, kulturel intelligens og modenhed i forbindelse med anvendelse af medieret kommunikation (såsom skype, emails, videokonferencer, chats, delt desktop m.v.) påvirker muligheden for at skabe samarbejdseffektivitet og holdånd.

På en måde kan man sige, at det jeg skal dybest set bare skal er at forske i det jeg har arbejdet med de seneste år – og det glæder jeg mig rigtigt meget til 🙂 Samtidig er det at lave en PhD en gammel drøm, som jeg nu får mulighed for at udleve. Og så endda indenfor det felt der interesserer mig aller mest 🙂

I tillæg er det naturligvis en kæmpe bonus, at én af virksomhedspartnerne er indisk og har hjemme i Bangalore, hvilket giver mulighed for at lave feltarbejde i netop Indien. Og som de fleste nok ved, så har jeg forlængst tabt mit hjerte til Indien 😀 …   og jeg vil ikke just sige, at den følelse er blevet mindre over tid 🙂 Der er bestemt gode grunde til at flyve østpå 😉

For dem der vil følge med af privat eller professionel interesse i hvad jeg går og laver på CBS, så kan jeg fortælle, at jeg planlægger et koncept a la “blog en PhD”. Sitet er dog ikke klar endnu, og jeg har også brug for at få foden lidt under min PhD-plan i den nærmeste fremtid, før der er noget at blogge om. Samtidig vil jeg forsøge at etablere freelance forskningsbaserede (men med en god dosis praksiserfaring) konsulentydelser og foredrag ved siden af arbejdet med PhD’en. Stay tuned: Jeg skal nok spamme, når “blog en PhD” er klar til at gå i luften 🙂

Til sidst: En stor tak til alle de søde og dygtige mennesker jeg har lært at kende i Danske Bank. Det var bestemt ikke uden vemod, at jeg forlod Ejby Industrivej i fredags. Det har været nogle fantastiske år og jeg er glad og taknemmelig for alle de ting jeg har oplevet og alle de spændende opgaver jeg har været involveret i. Tak! 🙂

Og nå ja – første indtryk af CBS er bestemt meget positivt, og jeg har allerede på min første dag mødt mange søde mennesker og har også tidligere mødt de fleste projektmedlemmer i forskningsprojektet. Og jeg glæder mig til at komme til at arbejde sammen med dem alle! 🙂

;o] TT

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.