Banner
Tre dage med Lau & Nete i Bangalore og omegn
This is my site Written by ;o] TT on 28/09/2009 – 11:28 pm

Service for de utålmodige, der ikke gider læse alt for meget tekst: Billeder fra dagene kan ses ved at klikke her

Dag 1
Tidligt om morgenen d. 18. september ankom Lau og Nete til Bangalore for at besøge mig og rejse lidt rundt i Sydindien. Når man ankommer klokken 6 om morgenen indisk tid er det tid til at sove! Så mens jeg fik en kort arbejdsdag overstået fik Lau og Nete hvilet ud og var ud på eftermiddagen klar til lidt sightseeing i Bangalore.

Lau & Nete i Bheemeshawari

Når jeg får besøg har jeg en “standardtur” som jeg hiver folk med på. Jeg har tidligere haft både Merete, samt min far og Anne Marie med på samme tur og den synes at have samme virkning hver gang. Her er opskriften:

Man starter med at køre til Commercial Street, der er en af de ældre handelsegader i Bangalore. Starter i den ene ende, der for så vidt er lidt kedelig og vestlig og bevæger sig stille og roligt ned at gaden. For hvert skridt man går bliver alting mere og mere etnisk og når man ender ved Russell Market er der som regel lidt desperation at se i folks øjne – og tanken: “Fuck, hvor er her mange mennesker” står nærmest skrevet hen over panden.

Herefter en lille tur rundt i Russell Market – grøntsager, blomster, frugt. Alt sammen behageligt og lifligt, hvilket ikke kan siges om fiskeafdelingen. Og slet ikke i 35 graders varme. Lau og Nete var heldige. Det var en kold dag i Bangalore.

dsc02754

Efter en gåtur rundt om Russell Market begiver man sig rundt på de mange lokale markeder og forsøger at se på butikker. For nye er det dog nok mest noget med at forsøge at styre rundt om menneskemylderet og undgå at blive påkørt af Rickshaws der har opmærksomheden.

Når jeg begynder at kunne mærke at mine gæster er mættet af indtryk, bevæger vi os tilbage mod Commercial Street. Dog er det sådan at jeg altid synes at jeg skal en ny vej. Og det ender altid med at jeg farer vild…. men så er man da sikker på at gæsterne rent faktisk også er blevet mæt af indtryk 😉

Denne gang havde jeg dog lært lektien og bedt chaufføren om at samle os op ved Russell Market.

Herefter går turen til U.B. City, der er et prestigebyggeri opført af United Breweries. Her møder man den absolutte kontrast til Commercial Street: Ingen antydning af Indien. Man kunne ligeså godt være i en skyskraber i New York.  Oppe i UB City ligger der en række restauranter, hvor man kan få helt og aldeles non-indiske menuer. Diamentralt modsat af Commercial Street.

Under frokosten måtte Lau, der ellers har rejst en del i Asien flere gange gentage at der “godt nok var mange mennesker omkring Commercial Street”. Jeg tror at turen virkede 😉

Efter frokost besluttede vi os for at gå lidt rundt i området omkring M.G. Road og Brigade Road og nåede også at gå i power-shopping mode (ok, det var måske mest mig – men Lau og jeg fik da et par ens “venindeskjorter” – don’t ask! ;)). Herefter var vi på 13th Floor i Barton Center, hvor vi fik et par øl og havde mulighed for at se lidt ud over byen fra selvsammes top.

Herefter en sen middag på Charcoals, som er en hyggelig og meget lokal restaurant med et ganske udemærket udbud fra det indiske køkken – (og så var Lau glad 🙂 )

Dagen sluttede med en mindre stribe øl på min tagterasse, hvor vi fik selskab af Heena, en speedsnakkende veninde ansat hos GoldmanSachs – og SÅ var det sengetid for Lau og Nete

Dag 2
Jeg må sq indrømme at jeg var imponeret over hvad Lau og Nete kunne holde til på første dag – men sålænge de er friske kører vi jo bare på, sådan er det! Det hævnede sig lidt på andendagen, hvor jeg ikke så dem før klokken lidt over 1. Efter “morgenkaffen” tog vi til Lalbagh, byens botaniske have, spiste frokost og dasede lidt rundt.

Herefter var vi forbi parlamentet og gå en lille tur på den eneste velordnede gade i Bangalore! Herefter hjem og så ud og spise på – ifølge mig – den bedste restaurant i byen, Royal Afghan, der ligger på Hotel Windsor Manor, der er et af byens femstjernede hoteller (hvor jeg i øvrigt boede de første dage jeg var i Bangalore.). Royal Afghan var også den restaurant hvor jeg spise mit første aftensmåltid i Inden, og jeg er kommet jævnligt tilbage lige siden.

Middagen synes også at falde i Lau og Netes smag – og det er altså en fornøjelse at spise med Lau: Hans begejstring for mad er smittende. Efter middagen fik vi en enkelt øl på den irske pub på hotellet (der i øvrigt ikke fører én eneste irsk øl – hvad skal jeg sige: Only in India….), hvorefter turen gik hjem til en enkelt godnatdrink og så tidligt i seng.

Dag 3
Oprindeligt var det meningen at vi skulle køre til Mysore om formiddagen og gå lidt på sightseeing dér. Men et par dage før Lau og Netes ankomst snakkede jeg med min veninde Karen, som jeg tidligere har været i Bheemeshawari med (se ‘På Trek i Bhemmeshawari‘).

dsc02845

Karen fortalte at en af hendes venner netop havde været dernede og at floden nu stod så højt at man kunne lave river rafting. En plan formede sig hurtigt i mit hoved og det endte med at Karen, Lau, Nete og Yours Truly først tog til Bheemeshwari for at se os lidt omkring og river rafte. Sej tur – hvor vi i øvrigt blev indregistreret som ‘Miss Karen and family – hmmm…Karen og jeg har siden undret os over præcis hvordan manageren så familiekonstellationen!? ‘ 🙂 Men som sagt: Fremragende tur – selvom det bekymrede mig lidt at jeg fandt mig selv svømme rundt i en flod, hvor jeg tidligere på året har set en krokodille!!?

fightingpaddles

Efter Bheemeshawari kørte vi videre til Mysore, hvor vi ankom ud på aftenen – lige tids nok til at se Paladset i Mysore fuldkomment oplyst.

dsc02926

Herefter spiste vi en late night dinner og Karen og jeg efterlod Lau og Nete i Mysore, som første stop på deres vej rundt i Sydindien – og kørte den lange tur tilbage til Bangalore. End of day: 2 AM. Efter 18 timer på farten. Men hele turen værd 🙂

;o] TT

Posted in:  

3 Responses »

  1. Og smukkere kunne det ikke udtrykkes 🙂 Vi glaeder os til at se dig igen i overmorgen, forudsat at vi ikke ender skyllet ud i det indiske ocean (100+ mm regn i Hampi paa tre dage and counting)

  2. Looking forward to the translated version of this one…..And thanks for putting up the ‘I’m here to assume you’ picture of me 😉

  3. Oppsss !!! Correction : ” I’m here to amuse you” picture of me…..:D(You should consider having a delete option ;))

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.